Vervolgcursus “Ik begrijp de paardentaal”

Vervolgcursus “Ik begrijp de paardentaal”

Toen ik eenmaal, samen met Jafar, meer had geleerd over de paardentaal, kwam er een nieuwe uitdaging. Hoe werkt het in de praktijk met al die andere paarden? Paarden voelen zich soms niet veilig in de situatie waar wij hen in plaatsen. Een paard geeft dan vanuit natuurlijk instinct een vlucht- en vechtreactie. Hoe zorg je ervoor dat het voor beiden veilig is en er vertrouwen kan ontstaan?

Na de basiscursus leren kinderen het verschil tussen diverse typen paarden. Want ieder paard is anders en vraagt ook om een andere benadering. Hoe kun je de verschillen herkennen en hoe kun je elk paard op een juiste en passende manier benaderen? Kinderen leren daardoor ook wat persoonlijk leiderschap is. We geven nieuwe informatie over hoe een paard leert, want soms heb je daarvoor iets meer geduld nodig. We laten ook zien hoe de verschillende paarden reageren op spannende voorwerpen. Op deze manier weten kinderen wat de natuurlijke reactie is wanneer zich een spannende situatie voordoet, waardoor zij op zo’n moment beter kunnen inspelen op de behoefte van het paard.

 

 

 

 

Onderwerpen
– Diverse typen paarden
– Omgaan met diverse typen paarden
– Persoonlijk leiderschap
– Hoe leert een paard?
– Omgaan met spannende situaties

Na het volgen van de basis-en de vervolgcursus “Ik begrijp de paardentaal” ontvangen de kinderen een certificaat “Ik begrijp de paardentaal”.

Algemene informatie
Data: Nieuwe data vind je in de agenda.
Kosten: Basis- en vervolgcursus samen € 65,- (losse aanmelding € 35,- per cursus)
Locatie: Stal aan ’t Verlaat, Delft (Routebeschrijving volgt per email)

Inschrijven voor deze cursus