Individuele lessen


Wil je meer inzichten over het gedrag van paarden en hoeveel invloed wij mensen hebben op het gedrag van een paard? 
Tijdens deze les leer je wat onze paarden aangeven met hun gedrag en hoeveel invloed het gedrag van ons mensen op het gedrag van paarden hebben. Paarden communiceren non-verbaal dus reageren op onze lichaamstaal. Doordat wij elke dag verbaal communiceren zijn we ons soms niet bewust wat we met onze lichaamstaal uitstralen. Hierdoor is het mogelijk dat er een miscommunicatie ontstaat tussen mens en paard omdat wij andere informatie uitzenden naar het paard waar wij ons niet bewust van zijn. Daarnaast is ieder paard een individu op zich. Ieder paard heeft een ander leerproces, een ander karakter en ieder paard heeft dus ook een andere benadering en/of training nodig. Er bestaat voor mij niet één methode die werkt. Tijdens de lessen bekijken we dan ook welke typen paarden er zijn. Welk type ben jij, en hoe is de omgang en communicatie tussen jou en het paard. 

Tijdens onze eerste afspraak maak ik kennis met jou en je paard en zal ik je tips en adviezen geven over dát wat er speelt en waar je mee aan de slag kan. Ik zie zo’n eerste ontmoeting ook om te kijken of mijn visie en werkwijze bij jou past en dan kun je altijd een vervolg afspraak maken. Bel gerust voor een vrijblijvend gesprek of schrijf je in voor een individuele les en ik neem contact met je op.

Ik werk door heel Nederland. Een eerste individuele les bedraagt €75,- voor 1,5 / 2 uur. Voor alle vervolg afspraken reken ik €50,- per uur exclusief reiskosten vanaf Delft (Zuid Holland) of Lunteren (Veluwe).