(Gedrags)problemen

Gedragsproblemen! Zo worden de problemen die wij met paarden ondervinden meestal genoemd. Trailerladen, bijten, niet vast kunnen staan, niet buiten kunnen rijden, geen voeten geven, niet kunnen opstappen, afspuiten  en ga zo maar door.
We noemen dit vaak gedragsproblemen alleen de vraag is waar dit gedrag vandaan komt. De oorspronkelijk oorzaak ligt meestal niet in het karakter van het paard of omdat hij vervelend wil doen… Er is altijd een oorzaak waardoor bepaald gedrag ontstaat. Als we ons hier meer bewust van worden, kunnen we begrijpen waarom een paard soms op een bepaalde manier reageert. Het is belangrijk dat we erachter komen waarom een paard dat gedrag vertoont. Niet door het gedrag te trainen maar om de onderliggende oorzaak op te lossen. Met als doel tot een goede samenwerking te komen voor zowel jou als je paard!
Praktijktraining:
Ervaar jij een probleem met je paard? Ik wil je graag helpen zodat er een goede wederzijdse samenwerking tussen jou en het paard ontstaat. In eerste instantie gaan we aan het werk met je paard. Ieder paard heeft namelijk een ander leerproces, een ander karakter en ieder paard heeft dus ook een andere benadering en/of training nodig. Er bestaat voor mij niet één methode die werkt. Daarnaast is het van belang dat we niet alleen met het paard maar ook met jou werken. Het is niet vanzelfsprekend dat we altijd met iedere paard de juiste omgang vinden. Daarnaast reageren paarden op jouw non-verbale communicatie, je intentie en je gemoedstoestand. Doordat wij grotendeels verbaal communiceren zijn wij ons van een aantal dingen niet meer bewust. Tijdens mijn trainingen is dit een belangrijk onderdeel om een goede wederzijdse samenwerking te laten ontstaan.
Tijdens onze eerste afspraak maak ik kennis met jou en je paard en zal ik je tips en adviezen geven over dát wat er speelt en waar je mee aan de slag kan. Ik zie zo’n eerste ontmoeting ook om te kijken of mijn visie en werkwijze bij jou past en of je graag verder wilt. Neem gerust telefonisch contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.
Duur en kosten: Een eerste individuele training bedraagt €75,- voor 1,5 / 2 uur. Voor alle vervolg afspraken reken ik €50,- per uur exclusief reiskosten vanaf Delft (Zuid Holland) of Lunteren (Veluwe). Schrijf je in voor een training en ik neem contact met je op.

Wil je nóg meer inzichten over gedrag, omgang en communicatie?
Wil je graag meer inzichten over gedrag, omgang en communicatie met paarden? Er worden regelmatig cursussen en workshops georganiseerd waar je zowel met als zonder paard aan kunt deelnemen om meer kennis hierover te verkrijgen.
Bekijk hier de agenda