Interview Bitmagazine

Interview Bitmagazine

Dierenwelzijn is nog steeds een veel besproken onderwerp. Gaan we niet te vaak over de grenzen van onze (huis)dieren. Wat is ethisch nog verantwoord? Waar ligt de balans in de huisvesting en omgang met onze dieren? Ik vind het ontzettend mooi dat ik nog steeds kan bijdragen aan het vinden van die balans.

Onze dieren vertonen soms niet het gedrag dat wij graag willen zien. Dat overkwam ook tekstschrijfster Marije Stomps. Haar paard was op een trainingstal ineens niet meer te pakken, wilde niet meer eten en had enorm veel stress. De keuze om haar in training te zetten op een andere stal met andere mensen, had veel impact op het jonge paard. Je hebt verwachtingen en je paard gooit je hele plan in de war. Je moet soms wel tien stappen terugdoen, omdat je paard nog niet zover is als jij had bedacht. Samen gingen we opzoek naar de onderliggende oorzaak van het gedrag en hoe ze haar in de toekomst kan helpen. Ik heb heel veel bewondering voor Marije hoe zij haar verwachtingen kon bijstellen en dat ze open stond om anders te kijken naar haar paard! 

 

Reageren is niet mogelijk.