De nieuwe kindercursus ‘Het paard en ik’ was een succes!

De nieuwe kindercursus ‘Het paard en ik’ was een succes!

Samen met Martine van der Burg ontwikkelde we een nieuwe cursus die uit 6 delen bestond. Aan het begin van iedere middag stelden we telkens dezelfde vraag… “Als je mij echt zou kennen zou je weten dat…” In de omgang met paarden is het belangrijk om naar het paard te kijken en te luisteren. Wat vertelt hij met zijn gedrag en hoe kun je zien als een paard op zijn gemak is of juist iets spannend vind… Hoe kun jij er als kind voor zorgen dat jij je veilig voelt in die situatie en één blijft met het paard. Vanuit samenwerking en vertrouwen.

Iedere keer gaven de kinderen de mooiste antwoorden. Kinderen deelde hele kwetsbare dingen waardoor er vervolgens begrip bij de anderen ontstond. Niet alleen met paarden dus maar ook tussen de kinderen onderling. Als je namelijk weet dat iemand iets spannend vind, kun je rekening houden met elkaar. Dat was één van de doelen die Martine en ik hadden tijdens deze cursus. Zie elkaar, hoor elkaar en luister naar elkaar… en wat kun jij er vervolgens zelf mee doen? Maar niet alleen de kinderen deden mee. Ook Martine en ik gaven antwoord en de kinderen vroegen wat wij spannend vonden. “Tussen de paarden voel ik me helemaal op mijn plek, maar ik vind het best spannend om de cursussen te verkopen”, vertelde ik. Het mooie aan kinderen is dat ze heel open zijn en je allemaal vragen gaan stellen. Én ze kwamen zelfs met oplossingen…

Zo zei één meisje… Dan helpen wij je toch! Wij hebben deze cursus gevolgd en kunnen toch vertellen hoe leuk we het hier vinden… Wauw!! En zo ontstond het idee om kinderen te laten spreken over hun ervaring. De eerste gelegenheid biedt zich aan tijdens de Bieslanddagen op 1 en 2 september. Voor de 7e keer dit jaar zal je mij en Jafar in het weiland van Hoeve Biesland vinden. En dit keer niet alleen…

Vraag eens aan jouw zoon of dochter wat hij of zij nog herinnerd aan een cursus of les die ze eerder hebben gevolgd. Misschien vinden ze het leuk om dat samen te delen tijdens de Bieslanddagen? Stuur een e-mail aan evelien@happination.nl.

Reageren is niet mogelijk.